Pakej Web Maintenance*

wecanhelp

Salam sejahtera kepada pelawat semua.

Apa yang dimaksudkan admin atau pentadbir laman web?

Seseorang yang diupah oleh pelanggan (pemilik laman web) untuk menguruskan laman webnya sama ada membuat backup database, menjaga keselamatan dari digodam atau virus, membantu mengemaskini maklumat web (update), membuat design baru baner di homepage jika ada promosi dan lain-lain.

Apa masalah jika web tidak ada admin atau pentadbir ?

Selepas laman web yang telah siap kami bina, pihak kami akan serahkan semua maklumat log in laman web dan lain-lain kepada pelanggan. Maka, pengendalian kesemua teknikal laman web akan diuruskan oleh pelanggan dengan sedikit bantuan oleh pihak kami untuk beberapa tempoh.

Namuan demikian, dari pemantauan kami, kebanyakan pelanggan tidak punyai masa untuk menguruskan laman web mereka dan dan ada juga yang membuang atau terbuang bahagian design yang kami setkan menyebabkan laman webnya kurang kemas apabila pelawat masuk. Pihak kami tidak boleh membetulkan kerana tugasan untuk projek tersebut sudah diluar bidang kuasa kami. Ada juga web yang sudah lama apabila kami membuat pemantaun, berlaku kerosakan teknikal dan ada yang disuntik virus oleh hacker dan ada yang virus ‘terupload’ ke database oleh pelanggan (kebanyakan disebabkan gambar atau file yang diupload pelanggan masuk ke web mempunyai virus (file tersebut sudah terkena virus dari komputer mereka tanpa disedari). Jadi hal ini menyebabkan web ada yang tidak boleh buka dan ada yang terpaksa webnya dibuat baru kerana virus sudah menyerang ke seluruh database.

Bukankah keselamatan sudah dipasang di web?

Ya, kami sudah memasang beberapa plug in untuk mengelakan virus dan hacking, tetapi dengan pengendalian yang kurang oleh pelanggan, kadang-kala teknikal ini ‘terlepas pandang oleh pelanggan’ dan menyebabkan web rosak.

Apa kepentingan & perlunya punyai admin bagi sesebuah web yang sudah siap dibina?

Kami juga selalu membuat pemantauan ke semua laman web yang sudah dibina sama ada punyai masalah atau tidak (walaupun kami tidak menerima pembayaran untuk membuat monitoring error dan rata-rata tidak diketahui oleh pelanggan ). Ini kami lakukan demi menjaga perkhidmatan laman web selepas kami bina berjalan lancar.

Dan dari pengalaman kami, beberapa masalah yang terjadi apabila web tidak diuruskan oleh seorang pentadbir:

 1. Domain (nama cth .com)  ‘expired’ tidak direnew kerana terlupa atau terlepas pandang walaupun 1 bulan awal peringatan diberikan melalui email dan 3 hari peringatan di emailkan sebelum tarikh ‘expired date’. Apa terjadi jika domain tidak di renew? Domain anda dibuka untuk dibeli wordwide (selepas 1 bulan selepas expired date), data website anda akan expired & terhapus & website anda tidak dapat dibuka (akan jadi kosong).
 2. Maklumat web tidak dikemaskini (update). Tahukah anda, pelawat yang datang ke laman web umpama pelanggan yang datang ke kedai. Jika pelaggan terpandang di laman web anda yang tidak dikemaskini contoh: ‘..servis tahun 2012’… apa reaksi mereka? mesti kurang keyakinan mereka terhadap perkhidmatan anda. Walaupun tutorial ada diberikan kepada pelanggan kami, namun kebanyakanya masih ada tidak dikemaskini dan ada yang tiada masa dan lain-lain.
 3. Masalah design banner promosi . Kebanyakan pelaggan web kami mengekalkan design yang kami buat untuk web mereka. Kebayakan design yang kami buat, mengunakan software adobe Photoshop dan Illustrator. Ini perlukan kemahiran lain (bukan pengendalian web). Jadi, jika ada promosi yang mereka ingin lakukan, mereka tidak dapat menghasilkan design yang baik untuk banner tersebut.
 4. Masalah web rosak. Kesemua web kami akan diperiksa berjalan lancar, bebas virus, masalah kod rosak dan lain-lain sebelum diserahkan kepada pelanggan. Namun begitu, pengendalian yang kurang cekap selepas web diserahkan menyebabkan web sedikit rosak seperti mana anda barang elektronik yang anda beli.

Jadi, jika anda melantik kami untuk menjaga laman web anda, pihak kami akan melakukan kerja-kerja berikut setiap bulan & web anda diberi jaminan bebas masalah berikut:

 1. Laman web anda tidak mengalami masalah ‘down’ atau ‘code error’
 2. Website error monitoring setiap bulan.
 3. Masalah virus & hacking boleh dikurangkan 99%.
 4. Kami akan membantu renew domain & web anda apabila tamat tempoh
 5. Backup data laman web anda setiap bulan.
 6. Kami akan bantu mengemaskini maklumat laman & penambahan maklumat baru.
 7. Design banner promosi anda secara percuma.
 8. Khidmat nasihat dan 200 idea pemasaran diberikan percuma.
 9. Borang perjanjian berstem hasil akan diberikan bagi jaminan kontrak dan tugasan.

 

Jadi, berapa yang perlu anda bayar untuk pakej ini?

Harga asal adalah RM500 /sebulan

Tapi demi membantu kesemua pelanggan kami, harga sudah diturunkan & harga promosi untuk pakej admin diberikan hanya

Pakej 1: RM100  /sebulan

Pakej 2 : RM150 /sebulan

Apa jaminan laman web Anda?

Julung kalinya tawaran JAMINAN ini dibuat, iaitu pihak kami akan MEMBINA WEB ANDA SEMULA jika punyai masalah yang dihadapi sangat teruk, dan  KOS ADALAH PERCUMA & 100% DITANGGUNG SEPENUHYA OLEH PIHAK KAMI

& pastinya, pakej ini umpama anda membayar INSURAN untuk web anda!

Bilakah promosi ini akan TAMAT?

31 Disember 2016

Kuota untuk 15 orang petama sahaja!

Kuota untuk 10 orang petama sahaja!

Kuota tinggal lagi untuk 8 orang petama sahaja!

 

[button link=”https://berjayaweb.com/pengenalan/hubungi/” target=”_self” color=”red” align=”center”]HUBUNGI KAMI SEKARANG[/button]


XX

[Serangan hacker ke atas laman web kerajaan]

xx

[Laman web yang terkena virus]

x

[Laman web yang tamat tempoh (database akan 100% hilang) ahmadhonda.com sudah kami baik pulih & dibuat design baru sila rujuk : ahmadhonda.com.my]


Bagaimana, Anda Berminat? Ingin bertanya?

Hubungi kami sebelum harga dinaikkan.

[button size=”xxlarge” link=”https://berjayaweb.com/pengenalan/hubungi/” target=”_self” color=”red” align=”center”]HUBUNGI KAMI [/button]

SMS/WHATS APP DITERIMA :0132560907 <Tanya Pakej Admin>

services-admin-support copy


WOW! UPAH BINA WEB MURAH? LIHAT PAKEJ >
+