Soalan Lazim

J: Kami telah menyenaraikan jenis perniagaan yang sesuai untuk konsep web yang kami anda untuk anda. Sila klik di sini.

J: Sekiranya anda berminat, sila isi borang sebut harga dan kami akan menyatakan keperluan yang perlu anda berikan. Sila klik di sini.

J: Biasa akan mengambil masa 7-14 hari dan ada pelanggan yang kami siapakan lebih cepat dari tempoh ini.

J: Sebagai permulaan, anda akan membayar deposit seperti yang dinyatakan dalam sebut harga dan baki mesti diselesaikan setelah selesai fasa semakan web.

J: Kami hanya menerima bayaran dengan tunai, cek atau online bank in untuk akaun bank tertentu sahaja. Nombor akaun akan diberikan dalam sebut harga kemudian.

J: Apabila tamat tempoh jaminan, jika terdapat beberapa penambahan atau penyelenggaraan, anda perlu membayar untuk perkhidmatan kami pada kos yang ditetapkan. Sekiranya perubahan major, kos akan dikenakan dan jika perubahan kecil akan dibantu secara percuma.

A: Anda boleh berurusan dengan kami melalui e-mel atau telefon. Anda juga boleh menghantar bahan melalui e-mel. Whatsapp adalah medium perbincangan yang paling cepat yang selalu kami gunakan.

J: Kami  menyediakan video manual untuk anda mengemas kini laman web. Jika anda memerlukan orang untuk menjaga laman web anda, hanya RM150 – RM500 sebulan bagi kami untuk membantu memastikan web anda berfungsi seperti mengemaskini maklumat dan keselamatan web. Anda boleh baca Pakej Keselamatan & Penyelenggaraan Laman Web di sini.

J: Anda akan disediakan dengan:

 • Sebutharga.
 • Resit invois / pembayaran.
 • Invois pembayaran domain hosting.
 • Contoh reka bentuk web.
 • Garis masa kerja.
 • Dokumen yang perlu anda berikan.
 • Butir-butir penuh hosting, log masuk di web, hosting kawasan pelanggan masuk dan banyak lagi.
 • Tutorial asas untuk mengurus laman web anda.
 • Tutorial pembaharuan domain hosting.
 • Sokongan WhatsApp.

J: Kami cuba memberi harga istimewa kepada pelanggan dan tawaran masih diamalkan oleh pihak kami setiap bulan. Harga berdasarkan reka bentuk sama ada ringkas atau rumit. Harga semasa adalah antara RM150 – RM450 bagi setiap logo. * Harga masih di bawah harga pasaran. Sila rujuk harga promosi kami di sini.

J: Masa yang diambil bergantung pada tahap kesukaran logo dibuat. Masa diambil antara 1 hingga 3 hari.

J: Kami akan memberikan anda 3 draf logo dan anda boleh memilih yang terbaik dan kemudian anda boleh memaklumkan kepada kami untuk logo pilihan anda sehingga anda berpuas hati.

J: Logo yang profesional adalah untuk:

 1. Menarik pelanggan baru.
 2. Sebagai identiti syarikat anda.
 3. Pelanggan akan senang mengingati syarikat / perniagaan anda.
 4. Menunjukan perniagaan anda unik kepada orang lain.
 5. Bina keyakinan pelanggan anda.

J: Jika anda berminat dengan perkhidmatan kami, anda boleh menghubungi atau WhatsApp kami di sini.